2012 Olympic Games TV Studios – London

  • Client – Star Events Ltd.
  • Project size – 36m²
  • Completion – 14 weeks
  • Television Studios for NBC News
  • Brushed aluminium single-glazed laminated 2m x 0.75m windows set to a 10° angle

Star Events Limited has been supplying equipment and services to the events industry for over 38 years, delivering stages, structures, seating and rigging for some of the world’s most high profile events as well as for a vast array of smaller community and commercial events. Star Events Ltd required a company to provide two Television Broadcasting Studios for NBC News in the Olympic park during the 2012 London Olympic Games. Module-AR Limited were awarded the contract to design, manufacture and install the TV Studios due to our past experience in the Office sector and our ability to provide a range of diverse projects with a short lead time.

The buildings were for temporary purposes and therefore were clad in Plastisol (plastic coated steel) and were constructed with Polyflor XL vinyl flooring for a maintenance-free, secure & hard-wearing structure. The modules were sat on a 2m high platform which resulted in a large external steel staircase needing to be erected to allow the Television Studio team to access the building.

A double entrance steel external door opens up into the TV Studios, which were fitted with a 3.4m internal ceiling height and Heat & Cool air conditioning. The glazing requirements were extremely strict as the Studio windows had to be large brushed aluminium single-glazed laminated windows starting at 0.75m above floor level and 2m tall. The windows were set to a 10° angle (to prevent the cameras picking up reflections of the studio lighting) and internal fluorescent lighting was installed giving the building a professional studio appearance.

With Module-AR Limited installing the studios in just 1 day, this helped minimise site traffic to the busy Olympic park. A total project completion time of 14 weeks was all that was required – up to 50% faster than if the project was completed traditionally.